ارباب
پلکی به هم بزن که هدایت شود زمین
حر با نگاه تو سپرش را زمین گذاشت...
برچسب ها :
موضوع : اطلاعیه پایگاه , واحد عملیات پایگاه , گزارش واحد عملیات , اطلاعیه واحد عملیات , ,
1.آمار کل شهید 219000نفر
2.درگیری بااشرار و منافقین 20000 نفرشهیدتقدیم کرده ایم
توسط منافقین13000نفر شهیدتقدیم کرده ایم.
3.در درگیریهای دفاع مقدس بصورت مستقیم
4.در بمباران دشمن16000شهیدتقدیم کرده ایم.
5.جمع شهداجنگ تحمیلی 188000 نفرشهیدتقدیم کرده ایم.
6درسال 65بیشترین شهید41000 نفرشهیدتقدیم کرده ایم.
7.سن72درصدازشهدایعنی155000هزارشهید
بین16تا25سال بوده است
8.در20ساله ها۳0000 نفرشهیدتقدیم کرده ایم
9.درجنگ تحمیلی بطور میانگین ازهر230نفرازجمعیت کشور
یک نفرشهیدتقدیم کرده ایم.
در استان اصفهان ازهر144نفریک نفر.
دراستان قم ازهر148نفر یک نفر.
دراستان سمنان ازهر155نفر یک نفرشهیدتقدیم کرده ایم
10.درمیان اقشار مختلف مردم جامعه روحانیت
بیش از 10برابرمیانگین کل اقشارجامعه
وبیش از 5برابرمیانگین جامعه شهیدتقدیم کرده اند
11.حدود6400نفر ازشهدا زن بوده اند
12.حدود56000 نفر ازشهدا متاهل وبقیه مجرد بوده اند
13.قشرمستضعف97درصد شهدا مرفعین متدین 3درصد
شهیدتقدیم کرده ایم ومرفین بی درد1شهید هم نداده است
14.از تحقیق بروی وصیت نامه شهدا انگیزه انها
ادامه راه شهادت و امام حسین (ع)
وپیروی از امام ودفاع ازاسلام بوده است
15.امار جانبازان زیر25درصد219500نفر
جانبازان بین25تا50درصد151800نفر
از50تا70درصد19700نفر
جانبازان70درصد6500نقر
مجموعا397500نفرجانباز تقدیم کرده ایم
16.درجنگ تحمیلی 42175نفر ازاده داشتیم
که21هزارنفر از انهاجانباز هستند
برچسب ها :
موضوع : واحد عملیات پایگاه , گزارش واحد عملیات , اطلاعیه واحد عملیات , ,
دفـاع شـخـصـی
پایگاه درنظردارد آموزش کلاس های دفاع شخصی نظامی برگزار نماید.لذا،
واحد عملیات پایگاه مراجعه نمایند.
برچسب ها :
موضوع : واحد عملیات پایگاه , گزارش واحد عملیات , اطلاعیه واحد عملیات , معرفی گروهان رزمی دفاعی شهید چمران , ,
برچسب ها :
موضوع : واحد عملیات پایگاه , گزارش واحد عملیات , ,
مـسـابـقـه
قابل توجه متربیان ابتدایی و راهنمایی
واحد عملیات پایگاه به اطلاع میرساندمسابقه دو سرعت در دهه فجربرگزار می کند.
برچسب ها :
موضوع : حلقه شهید حاج ابراهیم همت , حلقه شهید حاج حسین خرازی , حلقه شهید گمنام , حلقه شهید محمود کاوه , حلقه شهید عبدوالحسین برونسی , حلقه شهیدان باکری , حلقه حاج احمد متوسلیان , حلقه شهید حاج مهدی زین الدین , حلقه شهید حاج احمد کاظمی , حلقه شهید حاج عباس کریمی , گزارش واحد فرهنگی پایگاه , اطلاعیه واحد آموزش , اطلاعیه نیروی انسانی پایگاه , اطلاعیه واحد تربیت بندی , مطالب آموزنده و عکس تاثیر گذار , امام زمان عج , واحد عملیات پایگاه , اطلاعیه واحد عملیات , ,
پدافند عامل و غیرعامل
چكيده:
پدافند در مفهوم كلي، دفع، خنثي كردن و يا كاهش تاثيرات اقدامات آفندي دشمن و ممانعت از دستيابي به اهداف خودي است. پدافند به دو بخش تقسيم ميشود 1- پدافند عامل 2- پدافند غيرعامل
علاقه به حيات و حفظ بقاء به طور غريزي در هر انساني وجود دارد لذا در طول تاريخ، بشر براي دستيابي به ملزومات حياتي خود از جمله غذا و انرژي به گسترش و توسعه مراتع و زمينهاي كشاورزي و معادن پرداخته يا به جهت دفع تجاوز دشمنان خود جنگها و منازعات بسياري را پشت سر نهاده است. سلاحهايي كه جوامع بشري قبل از دوران صنعتي در جنگها بكار ميبردند دست ساز و بسيار ساده بود، بين فرآيندهاي دانش و فناوري و نوع سلاحهايي كه جوامع بشري براي بهره گيري از آنها در جنگ ابداع و اختراع ميكردهاند، ارتباط نزديكي وجود داشته است.
پدافند در مفهوم كلي، دفع، خنثي كردن و يا كاهش تاثيرات اقدامات آفندي دشمن و ممانعت از دستيابي به اهداف خودي است. پدافند به دو بخش تقسيم ميشود 1- پدافند عامل 2- پدافند غيرعامل
علاقه به حيات و حفظ بقاء به طور غريزي در هر انساني وجود دارد لذا در طول تاريخ، بشر براي دستيابي به ملزومات حياتي خود از جمله غذا و انرژي به گسترش و توسعه مراتع و زمينهاي كشاورزي و معادن پرداخته يا به جهت دفع تجاوز دشمنان خود جنگها و منازعات بسياري را پشت سر نهاده است. سلاحهايي كه جوامع بشري قبل از دوران صنعتي در جنگها بكار ميبردند دست ساز و بسيار ساده بود، بين فرآيندهاي دانش و فناوري و نوع سلاحهايي كه جوامع بشري براي بهره گيري از آنها در جنگ ابداع و اختراع ميكردهاند، ارتباط نزديكي وجود داشته است.
در دوران معاصر، اين پيوستگي در اثر تحولات و پيشرفتهاي عظيم در فناوري رو به فزوني نهاده است. پس از وقوع انقلاب صنعتي در قرن هجدهم در اروپا و توسعه بيشتر، (پژوهش و توسعه) پيشرفتهاي شگرفي در همه سطوح فناوري پديد آمد. به طوري كه دوران كنوني به ويژه دو دهه اخير را (عصر انقلاب سوم فناوري) يا (دوران انقلاب در ميكروالكترونيك) ناميدهاند، تحولات مذكور لزوما فناوري تسليحاتي را به شدت تحت تاثير قرار داد به طوري كه همه ابعاد و سطوح اين فناوري بسيار پيچيده شده و در خصوص طرحهاي نظامي جنبه راهبردي يافته است. پيشرفت سريع علوم و فناوري نظامي در زمينه توليد انواع سلاحهاي آفندي توسط كشورهاي پيشرفته و توان همپائي ساير كشورها موجب گرديده است تا بحث پدافند به ويژه دفاع غير عامل توسط كشورهاي اخيرالذكر مورد توجه جدي قرار گيرد.
با نگرش به اينكه سلاحهاي كنترل از راه دور و پيشرفته جايگزين اكثر سلاحهاي سنتي گرديدهاند و به عنوان مثال با فشار يك دكمه از فواصل دور ميتوان جان هزاران انسان را مورد تهديد جدي قرار داد توجه به امر پدافند، طبيعي جلوه مينمايد.
استفاده از سلاحهاي كشتار جمعي همانند استفاده رژيم بعثي از سلاحهايي شيميايي در طول 8 سال جنگ تحميلي عليه جمهوري اسلامي و تجربه جنگ نفت، جنگ افغانستان، مناقشه يوگسلاوي و جنگ اخير امريكا عليه عراق لزوم توجه به مقوله دفاع، خصوصا دفاع غير عامل را مضاعف نموده است.
اقدامات دفاع غير عامل شامل اصول اساسي و ملاحظاتي است كه در اغلب كشورهايي جهان، اين اصول و ملاحظات با كمي اختلاف پذيرفته شده اند ولي شيوه به كارگيري آنها ابتكاري، هنرمندانه و خردمندانه است نه اينكه كليشهاي باشد به همين دليل وسعت هر اصل به خلاقيتهاي فكري بشر و شرايط زمان و مكان بستگي دارد و بعضا حد و مرزي براي اين اصول نميتوان تعيين كرد و لذا در حد غير قابل تصوري در نحوه بكارگيري اصول دفاع غير عامل تنوع وجود دارد. در اين مقاله سعي گرديده است پس از تبيين اصول و ملاحظات دفاع غير عامل و موضوعات ذيربط، توصيههايي چند در خصوص اقدامات دفاع غير عامل ارائه گرديده است.
*اقدامات اساسي دفاع غير عامل:
اقدامات اساسي در تامين دفاع غيرعامل شامل موارد ذيل ميباشد كه در تهيه طرحها متناسب با ماموريت، وضعيت، موقعيت و شرايط زماني و مكاني و رده سازماني بايد مورد استفاده و بهره برداري لازم قرار گيرد. در ابتدا فهرستوار اصول دفاع غير عامل و ملاحظات آن را نام برده و سپس به تعريف هر يك از اصطلاحات ميپردازيم.
1- استتار (Camuflage)
2- اختفا (Concealment)
3- پوشش (Cover)
4- فريب (Deception)
5- تفرقه و پراكندگي (Separation and Dispersion )
6- مقاوم سازي و استحكام (Hardening)
7- اعلام خبر (Early Warning)
8- مكان يابي (Site Selection)
9- تحرك (Movement) 10-
10- پناهگاه (Defilade)
11- جان پناه (Trench)
12- انضباط استتار (Camouflage Discipline)
13- حفاظت (Security)
14- سيستم اطفا حريق (Extinguishing System)
15- اقدامات درون سيستمي
16- آموزش و ايجاد فرهنگ دفاع (Training)
17- ايجاد موانع (ديوار - دكل - كابل - بالن) (Barrier)
18- عمليات دود. (Smoke Operation)
19- اقدامات بعد از بمباران(كنترل تردد، تخليه، مجروحين، كنترل خسارت، خنثي سازي بمب و... )
20- ايمني (Safety)
21- مقابله با بمب هاي گرافيتي E. M. P - H. P. M
22- ايجاد استحكامات صحرايي و سازههاي موقتي (Field fortification)
23- ايجاد سازههاي امن و مقاوم سازي تاسيسات. (Protective Structures)
24- دفاع غير عامل در مقابل حملات ويژه (ش. م. ه).
* اصول پدافند عامل:
مجموعه اقدامات بنيادي و زير بنايي است كه در صورت بكار گيري ميتوان به اهداف پدافند غير عامل از قبيل تقليل خسارات و صدمات، كاهش قابليت و توانايي سامانه شناسائي، هدف يابي و دقت هدف گيري تسليحات آفندي دشمن و تحميل هزينه بيشتر به وي نائل گرديد.
در اكثر منابع علمي و نظامي دنيا اصول پدافند غير عامل شامل 6 الي 7 اقدام مشروحه ذيل ميباشد كه در طراحي و برنامه ريزيهاي و اقدامات اجرايي دقيقا ميبايست مورد توجه قرار گيرد.
1- استتار Camouflage
2- اختفا Concealment
3- پوشش Cover
4- فريب Deception
5- تفرقه و پراكندگي Separation And Dispersion
6- مقاوم سازي و استحكامات Hardening
7- اعلام خبر Early warning
تعاريف و اصلاحات
* پدافند (Active Defense)
عبارتست از بكارگيري مستقيم جنگ افزار، به منظور خنثي نمودن و يا كاهش اثرات عمليات خصمانه هوايي، زميني، دريايي، نفوذي و خرابكارانه بر روي اهداف مورد نظر.
* پدافند غير عامل (Passive Defense)
به مجموعه اقداماتي اطلاق ميگردد كه مستلزم بكارگيري جنگ افراز نبوده و با اجراي آن ميتوان از وارد شدن خسارات مالي به تجهيزات و تاسيسات حياتي و حساس نظامي و غير نظامي و تلفات انساني جلوگيري نموده و يا ميزان اين خسارات و تلفات را به حداقل ممكن كاهش داد.
* دفاع غير نظامي (Civil Defsnse)
دفاع غيرنظامي تقليل خسارات مالي و صدمات جاني وارده بر غير نظاميان در جنگ يا در اثر حوادث طبيعي نظير سيل، زلزله، طوفان، آتشفشان، آتشسوزي و خشكسالي ميباشد، در منابع خارجي، وظايف دفاع غير نظامي شامل چهار عنوان ذيل ميباشد:
1- اقدامات پيشگيرانه و كاهش دهنده (Mitigation)
2- آماده سازي و امداد رساني (Preparation)
3- هشدار و اخطار (Response)
4- باز سازي مجدد (Recovery)
نكته:
ارائه تعريف دفاع غير نظامي در اين نوشتار در حوزه پدافند غير عامل نبوده و بيشتر در جهت آگاهي مخاطبين در تميز بين پدافند غيرعامل و دفاع غير نظامي ميباشد زيرا به دليل عدم شناخت جامع در بسياري از كتب، مقالات، و يا نوشتارهاي داخلي مشاهده گرديده است كه دو مفهوم ياد شده با همديگر اشتباه گرفته ميشود.
* مراكز حياتي و مراكز ثقل (Vital and Gravity Centers)
مراكز و تاسيسات حياتي و پر اهميت كشور ميباشند كه در صورت حمله و بمباران و انهدام آنها صدمات جدي به نظام اجتماعي، سياسي و نظامي كشور وارد شده، آنها را در يك مخاطره و بحران جدي قرار ميدهد.
* مراكز حياتي (Vita Centers)
مراكزي هستند كه در صورت انهدام كل يا قسمتي از آنها، موجب بروز بحران، آسيب و صدمات قابل توجه در نظام سياسي، هدايت، كنترل و فرماندهي، توليدي و اقتصادي، پشتيباني، ارتباطي و مواصلاتي، اجتماعي، دفاعي با سطح تاثيرگذاري در سراسر كشور گردد.
*مراكز حساس (Critical Centers)
مراكزي هستند كه در صورت انهدام كل يا قسمتي از آنها، موجب بروز بحران، آسيب و صدمات قابلتوجهي در نظام سياسي، هدايت، كنترل و فرماندهي توليدي و اقتصادي، پشتيباني، ارتباطي و مواصلاتي، اجتماعي، دفاعي با سطح تاثير گذاري منطقهاي در كشور گردد.
* مراكز مهم (Important Centers)
مراكزي هستند كه در صورت انهدام كل يا قسمتي از آنها، موجب بروز آسيب و صدمات محدود در نظام سياسي، اجتماعي، دفاعي با سطح تاثير گذاري محلي در كشور گردد.
* استتار و اختفاء (Camouflage & Concealment)
فن و هنري است كه با استفاده از وسائل طبيعي يا مصنوعي، امكان كشف و شناسائي نيروها، تجهيزات و تاسيسات را از ديده باني، تجسس و عكسبرداري دشمن تقليل داده و يا مخفي داشته و حفاظت نمايد.
مفهوم كلي استتار، همرنگ و همشكل كردن تاسيسات، تجهيزات و نيروها با محيط اطراف ميباشد.
اختفا، حفاظت در برابر ديد دشمن را تامين مينمايد و استتار امكان كشف يا شناسايي نيروها، تجهيزات و تاسيسات و فعاليتهاي را تقليل ميدهد.
* پراكندگي(Dispersion)
گسترش باز و پخش نمودن و تمركز زدايي نيروها، تجهيزات، تاسيسات يا فعاليتهاي خودي، به منظور تقليل آسيب پذيري آنها در مقابل عمليات دشمن به طوري كه مجموعهاي از آنها هدف واحدي را براي دشمن تشكيل ندهند.
* تفرقه و جابجايي (Separation and Movement)
جداسازي، گسترش افراد، تجهيزات و فعاليتهاي خودي از محل استقرار اصلي به محلي ديگر به منظور تقليل آسيب پذيري، كاهش خسارات و تلفات ميباشد، مانند: انتقال هواپيماهاي مسافرتي به فرودگاههاي دورتر از برد سلاحهاي دشمن و يا انتقال تجهيزات حساس قابل حمل از محل اصلي به محل موقت كه به علت عدم شناسايي و حساسيت مكاني، داراي امنيت و حفاظت بيشتري ميباشد.
*استتار، اختفاء و ماكت فريبنده CC& D
استفاده و بهره برداري از اقدامات تجهيزات و روشهايي براي پنهان نمودن، همگون سازي، تغيير شكل، شبيه سازي، ايجاد طعمه فريبنده و حذف شكل منظم هندسي اهداف در جهت ممانعت از كشف و شناسائي نيروها، تجهيزات، تاسيسات و فعاليتهاي خودي توسط سامانههاي آشكار ساز و حساسه دشمن.
* فريب (Deception)
كليه اقدامات طراحي شده حيلهگرانهاي كه موجب گمراهي دشمن در نيل به اطلاعات و محاسبه و برآورد صحيح از توان كمي و كيفي طرف مقابل گرديده و او را در تشخيص هدف و هدف گيري با شك و ترديد مواجه نمايد.
* مقاوم سازي و استحكامات (Fortification)
ايجاد هر گونه حفاظتي كه در مقابل اصابت مستقيم بمب، راكت، موشك، گلوله توپخانه، خمپاره و يا تركش آنها مقاومت نموده و مانع صدمه رسيدن به نفرات، تجهيزات يا تاسيسات گرديده و اثرات تركش و موج انفجار را به طور نسبي خنثي نمايد. پناهگاه، جان پناه، سازههاي امن و مقاومسازي تاسيسات، ايجاد استحكامات صحرايي و سازههاي موقتي، دال بتني، كيسه شن، خاكريز، بشكه شن و يا استوانه بتني و... جزء استحكامات محسوب ميشوند.
* اعلام خبر (Early warning)
آگاهي و هشدار به نيروهاي خودي مبني بر نزديك بودن عمليات تعرضي دشمن.
اين هشدار كه براي آماده شدن ميباشد، ممكن است چند ساعت، چند روز و يا زماني طولانيتر از آغاز مخاصمات اعلام گردد.
دستگاهها و وسايل اعلام خبر شامل رادار، ديدهباني بصري، آژير، بلندگو، پيامها و آگاهي هاي هشدار دهند ميباشد.
* مكان يابي (Site selection)
يكي از اقدامات اساسي و عمده پدافند غير عامل، انتخاب مكان مناسب ميباشد تا آنجا كه ممكن است بايد از ايجاد تاسيسات حياتي و حساس در دشتهاي مسطح يا نسبتا هموار اجتناب كرد. زيرا تاسيسات احداث شده در چنين محلهايي را نميتوان از ديد دشمن مخفي نگاهداشت.
ايجاد تاسيسات حياتي و حساس در كنار بزرگراهها، جادههاي اصلي، كنار سواحل دريا، رودخانهها و نزديكي مرزها موجب سهولت شناسايي و هدف يابي آسان آنها توسط دشمن ميگردد.
توضيح اينكه سه موضوع عمده كه ميبايست در مكان يابي به آن توجه خاص مبذول گردد به شرح ذيل ميباشد:
1- ماموريت (Mission)
امكان اجراي ماموريت در مكان تعيين شده موجود باشد.
2- پراكندگي (Dispersion)
وسعت مكان انتخابي به صورتي باشد كه امكان پراكندگي مناسب تاسيسات و تجهيزات را فراهم نمايد.
3- شكل عوارض و محيط (Terrain Pattern)
برچسب ها :
موضوع : واحد عملیات پایگاه , اسلحه شناسی و آموزش , ,
نظر یادتان نره واحد عملیات
کامل ترین اطلاعات عملیاتی در مورد اسلحه ژ3
تاریخچه:
بعد از جنگ جهانی دوم و اواسط دههٔ ۱۹۵۰، آلمان غربی مانند دیگر کشورهای عضو ناتو و سازنده جنگافزار، به فکر تجهیز نیروهای نظامی خود با اسلحهای بودند که علاوه بر نیاز به خدمهٔ تکنفره (سلاح انفرادی) و خودکار و نیمهخودکار بودن و داشتن قدرت یک تیربار (مسلسل) و دقت یک تفنگ، قابلیت پشتیبانی از کالیبر نوع جدید ناتو «۷٫۶۲ × ۵۱» را داشته باشد. در ابتدا، آلمان قصد خرید مجوز ساخت سلاح افانفال (FNFAL) بلژیکی را داشت، اما پس از مخالفت بلژیک، پیشنهاد خرید یکی از طراحیهای شرکت ساخت سلاح اسپانیایی با نام ستمی (CETME) را ارائه کرد و سپس در سال ۱۹۵۹ شرکت هکلر و کخ (Heckler & Koch) آلمان غربی (واقع در اوبرندورف آم نکا) موفق شد تفنگ خودکار و نیمهخودکار ژ۳ را به جهان عرضه کند.
استفاده کنندگان:
توزیع ژ۳ و استفادهٔ آن در جهان |
||
منطقه |
نیروهای دولتی |
غیر دولتی و یا غیرقانونی |
اروپای غربی |
+ |
- |
اروپای شرقی |
- |
- |
خاورمیانه و شمال آفریقا |
+ |
* |
جنوب صحرای آفریقا |
* |
* |
آسیای مرکزی |
- |
- |
آسیای جنوبی |
* |
+ |
آسیای شرقی |
- |
- |
مناطق اقیانوس آرام |
- |
- |
آمریکای شمالی |
- |
- |
آمریکای مرکزی |
+ |
+ |
آمریکای جنوبی |
* |
* |
توضیح نشانهها: |
بیش از ۴۵ سال است که سلاح ژ۳ بعنوان سلاح سازمانی در اختیار ارتش و نیروهای مسلح ایران است. این سلاح در ابتدا بصورت تعداد محدودی توسط کارخانه هکلر و کخ تحویل ارتش ایران شد. سپس کارخانه اقدام به راه اندازی خط تولید این سلاح در صنایع مسلسلسازی ارتش (جنگ افزارسازی فعلی) کرد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، متخصصین آلمانی ایران را ترک کردند. در جریان پیروزی انقلاب اسلامی و با هجوم مردم به کارخانه و اشغال آن بسیاری از مدارک فنی و ابزارهای تولید آن از دست رفت. سپس با تلاش متخصصین کارخانه، خط تولید بازسازی و راه اندازی شد. به دلیل استفاده از این سلاح در ارتش ایران و انعقاد پیمان سنتو بین ۳ کشور ایران، ترکیه و پاکستان، این دو کشور نیز نسبت به انتخاب این سلاح برای نیروهای مسلح خود مبادرت ورزیدند. نمونههای جدید این سلاح مجهز به مکانیزم چکاننده ۳ تیر نیز میباشد.
مشخصات تفنگ ژ۳
ژ۳ یک سلاح انفرادی است و دارای دو حالت خودکار و نیمهخودکار است. حالت خودکار به معنی شلیک پیوستهٔ مسلسلوار پس از یک بار مسلح شدن توسط انسان، و حالت نیمهخودکار به معنی شلیک یک تیر پس از مسلح شدن و سپس مسلحشدن به صورت خودکار و آمادگی برای شلیک دوبارهاست. ژ۳ با فشار مستقیم گاز باروت بر آلات متحرکه مسلح میشود. به این معنی که پس از کشیدن ماشه و ضربهٔ چخماق به عقب گلنگدن و در نتیجهٔ آن ضربهٔ سوزن به چاشنی انتهای فشنگ، پس از انفجار باروت موجود در پوکه، تیر (مرمی) در اثر فشار گاز باروت به جلو پرتاب میشود و گاز باروت از طریق پوکه به سمت عقب، روی آلات متحرکه (که گلنگدن در آن قرار دارد) فشار وارد میکند و در نتیجهٔ این عمل، کل آلات متحرکه به سمت عقب رفته و عمل مسلح شدن به طور خودکار انجام میشود. تغذیهٔ ژ۳ با خشاب ۲۰ فشنگی از زیر قبضه تپانچهایانجام میگیرد. برگه ناظم آتش این سلاح دارای ۳ وضعیت است؛ (بالا ضامن، وسط تک تیر، پائین رگبار). لولهٔ ژ۳ با هوا خنک میشود.
دستگاه نشانهروی ژ۳ دو نوع است:
الف – دستگاه نشانهروی مکانیکی: شامل مگسک ثابت و روزنه دید متحرک (طبلک برد) که روی طبلک برد متحرک از شمارههای ۱ تا ۴ مدرج شده و هر شماره نشانگر ۱۰۰ متر است.
ب – دستگاه نشانهروی اپتیکی (دوربین): که توسط یک پایه استاندارد بر روی قبضه نصب میگردد و خود دوربین در دون نوع متفاوت (۱ – دوربین دید در شب. ۲ – دوربین معمولی) میباشد. این تفنگ در دو گونه قنداق ساخته میشود:
قنداق ثابت چوبی و کائوچویی در مدل ژ۳-آ۳ (G3-A3)
قنداق تاشو فلزی کشویی در مدل ژ۳-آ۴ (G3-A4)
مشخصات فنی
کالیبر: ۷٫۶۲ × ۵۱ میلیمتر برابر با ۰٫۳۰۸ اینچ (.308 in)
وزن با خشاب فولادی پر و سرنیزه همراه غلاف آن: ۴٬۹۶ کیلوگرم
وزن بدون سرنیزه و خشاب: ۴٫۲۰۰ کیلوگرم در نوع کامل آن با قنداق پلاستیکی و خشاب پر) ۴٫۷ کیلوگرم
وزن خشاب آلومینیومی: ۱۳۰ گرم
وزن خشاب فولادی: ۲۶۰ گرم
وزن فشنگ: ۲۴ گرم
طول تفنگ با سرنیزه: ۱۲۴٫۶ سانتیمتر
طول سلاح بدون سرنیزه: ۱۰۲٫۶ سانتیمتر
طول سلاح در حالت بسته: ۸۴ سانتیمتر
طول لوله: ۴۵ سانتیمتر
ظرفیت خشاب: ۲۰ فشنگ
تعداد و گردش خان: ۴ عدد از چپ به راست با ۱٫۵ دور گام.
سرعت اولیه گلوله: ۷۸۰ متر بر ثانیه
نواخت تیر علمی: ۵۰۰ الی ۶۰۰ تیر در دقیقه
نواخت تیر عملی: ۱۲۰ الی ۱۵۰ تیر در دقیقه
برد مؤثر: ۴۰۰ متر در حالت معمول و ۶۰۰ متر با استفاده از دوربین
برد نهایی:۳۷۵۰ متر
ابزارها و لوازم فرعی
سر نیزه، شعله پوش مانوری، بند، دوپایه، دوربین معمولی، دوربین دید در شب، وسایل تنظیف که شامل: روغندان، برس زبر، برس نرم فرچه مویی زنجیر لوله پاک کن، خشاب آلومینیومی است. وسایل لوله جوفی (جعبه خفیف) که با نصب این وسایل بر روی سلاح میتوان کالیبر آنرا به ۰٫۲۲ اینچ تبدیل نمود. این کار جهت شکار و تمرین تیراندازی انجام میگیرد. که وسایل لوله جوفی عبارتند از: آلات متحرکه مخصوص، ۲ عدد خشاب مخصوص ۰٫۲۲ اینچی، لوله مخصوص خفیف، جعبه تنظیف.
مهمات
نارنجکهای تفنگی
انواع نارنجک تفنگی مخصوص تفنگ انفرادی ژ۳ |
|||
نوع نارنجک |
نشان و شکل |
- |
کاربرد |
ضد تانک |
به رنگ مشکی، دارای حرف روی بدنه |
برضد ادوات زرهی دشمن |
|
ضد تانک آموزشی |
آبی رنگ، از جنس پلاستیک |
برای تمرین پرتاب با تفنگ |
|
اشکآور |
به رنگ قرمز، اندازهٔ کوچکتر |
در شهرها و جنگهای نزدیک به عنوان ضد شورش و عاملی برای پراکندگی دستهها |
|
ضد نفر |
به رنگ زرد، در بعضی موارد طوسی رنگ |
پرتاب در سنگر، پرتاب به سوی نفر و دسته |
فشنگهای مخصوص
انواع فشنگ مورد استفاده در تفنگ انفرادی ژ۳ |
|||
نوع فشنگ |
نشان و شکل |
- |
کاربرد و توضیح |
جنگی معمولی |
رنگ اصلی فشنگ طلایی، دارای مرمی مسی رنگ و نوک تیز |
فشنگ بسیار قوی برضد نفرات |
|
رسام |
نوک قرمز مرمی و یک حلقه در انتهای مرمی |
ارسال علامت، ایجاد خط آتش برای راهنمایی دیگر تیراندازان |
|
ثاقب |
نوک سیاه رنگ مرمی |
برضد نفرات و خودرو، قابلیت نفوذ در خودروهای زرهی سبک |
|
آتشزا |
نوک آبی در مرمی |
برای اتش زدن انبارهای مهمات و یا پوشاک |
|
آموزشی |
وجود سوراخ روی پوکه |
برای آموزش گذاشتن فشنگ در خشاب |
|
فشنگ گاز (سهپر - فشنگ مشقی) |
بدون مرمی، نوک فشنگ مشکیرنگ |
آموزش نشانهگیری تیراندازی |
|
فشنگ گاز (ششپر - مخصوص نارنجک) |
بدون مرمی، نوک سبزرنگ |
برای پرتاب نارنجکهای تفنگی |
|
فشنگ مانوری |
مرمی پلاستیکی آبی رنگ |
عملیات ضد شورش و مانور |
|
فشنگ شکاری |
نوک مرمی تیز نبوده و صیقلی است |
شکار حیوانات |
|
فشنگ سر باز |
بدون مرمی، نوک قرمز[۵] |
کاربرد آموزشی |
برچسب ها :
موضوع : واحد عملیات پایگاه , ,
کاربردهای اسلحه کلاشینکف
دستگاه چکاننده آن از نوع ضربتی است ،این سلاح دارای دو نوع دستگاه نشانه روی می باشد که عبارتند از:
الف – دستگاه نشانه روی مکانیکی : این دستگاه تشکیل شده از یک ستون درجه که از اعداد 1 الی 8 و در بعضی مدلها 1 الی 10 مدرج شده که هر عدد نمایانگر ضریب 100 متر می باشد و خط شاخص هر عدد زیر آن عدد قرار دارد ،در انتهای ستون درجه دارای علامت تاکتیکی بوده که هم سطح 300 متر میباشد و یک مگسک که در سمت و برد قابل تنظیم میباشد.
ب – دستگاه نشانه روی اپتیکی : دوربین این سلاح روی یک روپوش محفظه یدک نصب می باشد که در موقع استفاده ،روپوش محفظه اصلی را برداشته و روپوشی که دوربین روی آن سوار است را جا می زنیم و در دونوع معمولی و دید در شب ساخته شده است.
این سلاح دارای دو نوع قنداق میباشد
الف - قنداق ثابت : از جنس کائوچو یا چوبی جهت استفاده یگانهای پیاده و تک تیرانداز.
ب – قنداق تاشو : در دو مدل تاشو از زیر و تاشو از بغل جهت گشت شهری ، نیروهای زرهی ، چترباز و چریکی ساخته شده است.
مختصات
کشور سازنده |
اتحاد جماهیر شوروی سابق |
کالیبر |
39×62/7 میلیمتر |
سرعت اولیه گلوله |
810 متر بر ثانیه |
تعداد خان و گردش |
4 عدد از چپ به راست |
وزن سلاح بدون خشاب |
270/3 کیلوگرم |
وزن خشاب 30 تیری فولادی |
355 گرم |
وزن خشاب 30 تیری کائوچوئی |
235 گرم |
وزن خشاب 30 تیری آلومینیومی |
170 گرم |
طول گام |
5/23 سانتیمتر |
تعداد گام |
5/1 دور |
وزن فشنگ |
16 گرم |
وزن سرنیزه با جلد |
450 گرم |
طول سلاح با سرنیزه |
102 سانتیمتر |
طول سلاح بدون سرنیزه |
94 سانتیمتر |
طول سلاح با قنداق بسته |
66 سانتیمتر |
طول کلاش ساخت ایران |
80 سانتی متر |
نواخت تیر علمی |
550 الی 600 تیر در دقیقه |
نواخت تیر عملی در حالت رگبار |
100 الی 120 تیر در دقیقه |
برد مفید |
800 تا 1000 متر |
برد نهائی |
2000 متر |
متعلقات
1. سرنیزه : در قسمت جلو سلاح زیر لوله نصب شده و در جنگ تن به تن از آن استفاده میشود و در مدل AKM از سرنیزه و غلاف میتوان بعنوان سیم چین استفاده نمود.
2. لوله رابط : بجای شعله پوش در قسمت جلوی سلاح نصب شده و جهت پرتاب نارنجک تفنگی کاربرد دارد.
3. ابزار نشانه روی در شب : از دو قسمت فسفری تشکیل شده که بر روی شکاف درجه و مگسک نصب میگردد و برای نشانه روی در شب استفاده میگردد.
4. دوربین مادون قرمز : امکان نشانه روی دقیقتر در شب را برای تیرانداز میسر میسازد.
5. دوربین معمولی : با نصب آن بر روی سلاح در مأموریت تک تیراندازی استفاده میشود.
6. انواع خشاب : در مدلهای آلومینیومی ، کائوچوبی و فولادی 30 ،40 ،75 فشنگی موجود است
7. پوکه کش : زمانیکه زه پوکه خارج شده باشد و مقداری از پوکه داخل لوله مانده باشد استفاده میگردد.
8. شعله پوش مانوری : تیراندازی خودکار با فشنگ گازی را میسر میسازد.
9. وسایل تنظیف : برس نرم ، برس زبر ، فرچه مویی ، روغندان ، آچار مخصوص تنظیم مگسک ، سمبه و طناب
10. دو پایه : هنگام استفاده از سلاح برای تیراندازی با دقت بالا بکار میرود.
11. رابط جفت خشاب : جهت استفاده سریع از خشاب و مهمات بیشتر .
انواع فشنگ
نوع |
علامت مشخصه |
کاربرد |
معمولی |
مرمی برنگ مسی و پوکه آن در رنگهای سبز و مسی |
علیه نفرات دشمن |
رسام |
نوک مرمی برنگ سبز |
علامت دادن،تصحیح تیریا ثبت تیر |
ثاقب |
نوک مرمی برنگ سیاه |
علیه استحکامات و خودروهای دشمن |
ثاقب آتشزا |
نوک مرمی برنگ سیاه و قرمز |
علیه انبار پوشاک ،مهمات و سوخت |
جنگی واترپروف |
لاک قرمز رنگ در محل اتصال مرمی و دور چاشنی |
مقاومت بیشتر در برابر رطوبت |
آموزشی |
فاقد چاشنی و باروت و داشتن سوراخ روی پوکه |
جهت آموزش و تمرین فشنگ گذاری |
آموزشی جدید |
مرمی و پوکه پلاستیکی به رنگ آبی |
جهت آموزش و تمرین فشنگ گذاری |
گازی معمولی |
فاقد مرمی،سرجمع و کوتاه بودن آن ،هشت پر |
جهت آموزش و ایجاد سروصدا |
گازی مخصوص |
فاقد مرمی،سرجمع و بلند بودن آن،پنج پر |
مخصوص پرتاب نارنجک تفنگی |
انواع نارنجک تفنگی
نوع |
علامت مشخصه |
کاربرد |
ضد تانک |
رنگ بدنه حنایی،بزرگ بودن کالیبر M60 |
علیه ادوات زرهی و مواضع دشمن |
ضد نفر |
رنگ بدنه حنایی،باریک بودن کالیبر M60 P1 |
علیه تجمع نفرات دشمن |
منور |
رنگ بدنه حنایی،نیم بیضی بودن سر ILL |
روشن کردن خط لجمن |
دودزا |
رنگ بدنه حنایی،نیم گرد بودن سر SMOK |
استتار و محدود کردن دید دشمن |
آموزشی |
بدنه گوشتی به رنگ آبی وبزرگ بودن کالیبر |
جهت آموزش |
برچسب ها :
موضوع : واحد عملیات پایگاه , اسلحه شناسی و آموزش , ,

صفحه قبل 1 صفحه بعد